Editör Haberleri [620]

Editör Haberleri
Vali Türkiye Cumhuriyeti Devleti daima yanınızda dediAntalya'da Bayram Dolasıyla Şehit ailelerine yapılan ziyaretle ilgili Valilik açıklaması şu şekilde Vali Ersin Yazıcı, arife günü münasebetiyle şehit ailelerini ziyaret ederek Kurban Bayramlarını kutladı. Özel ve anlamlı tüm günlerde şehit ailelerinin yanında olan Vali Ersin Yazıcı, Arife Gününde şehit aileleriyle bir araya geldi. Antalya'da yaşayan şehit ailelerini ziyaret eden Vali Yazıcı; “Vatanı için canını veren kahramanlarımızın kıymetli aileleri ile bu mübarek günde bir araya gelmek ve onları dualarla anmak ruhumuza huzur veriyor. Rabbim bu cennet vatan için şehit olan tüm kahramanlarımızdan razı olsun.” dedi.
Vali Yazıcı, Şehit Jandarma Çavuş Ömer Taş, Şehit Polis Memuru Ali Ünlü ve Şehit Piyade Teğmen Abdülkadir Güler'in ailelerini ziyaret etti. Vali Yazıcı; “Kahramanlarımızın kıymetli aileleri ile bu mübarek günde bir araya gelerek şehitlerimizi dualarla anıyoruz.” dedi. Şehit ailelerini ziyarete Vali Ersin Yazıcı ve Hanife Yazıcı'nın yanı sıra İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan ve eşi Dilek Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucanlar eşi Selda Ulucam, Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanı Vekili Üsteğmen Gürkan Kantarcıoğlu, Garnizon Komutanı Piyade Albay Erdal Köse, İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Çalışkan katıldı.
Kahramanlarımızın Aileleri Bize Emanet
Arife Gününde şehit aileleriyle buluşmalarına ara vermeden devam eden Vali Ersin Yazıcı ve Hanife Yazıcı, ilk olarak 1989 yılında Mardin'de şehit olan Jandarma Çavuş Ömer Taş'ın annesi GülsümTaş'ı ziyaret etti. Vali Yazıcı; “Gençliğinin baharında vatanı için hiç düşünmeden canını veren kahraman evlatlarımızın aileleri bize emanettir. Sizler bizim göz bebeğimizsiniz.” dedi.
Rabbim Şehitlerimizden Razı Olsun
Vali Ersin Yazıcı ve Hanife Yazıcı, 1995 yılında İstanbul'da şehit olan Polis memuru Ali Ünlü'nün eşi Dilek Ünlü ve kızı Rabia Düzen'i evinde ziyaret etti. Şehidin ailesiyle yakından ilgilenen Vali Yazıcı; “Önce vatan diyerek şehit olan tüm şehitlerimizden biz razıyız. Rabbim de razı olsun. Şehitlerimiz biliyorlar ki, Türkiye Cumhuriyeti Devleti daima şehit ailelerinin yanında. Ben sizlerin emrine amadeyim. Bunu sakın unutmayın.” şeklinde konuştu.
Sizler Başımızın Tacısınız
Vali Ersin Yazıcı, son ziyaretini Pençe Kilit Harekât Bölgesi'nde 46 gün önce şehit olan Piyade Teğmen Abdülkadir Güler'in ailesine yaptı. Şehidi ailesinden dinleyen Vali Yazıcı; “Bugün şehidimizin kıymetli ailesiyle bir araya geldik. Şehidimizin değerli anılarını yâd ettik. Gencecik yaşında vatanı uğruna anadan, yardan, serden geçen yiğitlerin olduğu bir ülkeyiz. Biz bu yüzden güçlüyüz, bu yüzdende yıkılmayız. Ben bugün yurdu için düşünmeden canını vermiş bir kahramanı yakından tanıdım. Bu yüzden çok onur ve gurur duydum. Şehidimizin ruhu şad mekânı cennet olsun.” dedi. He şartta şehit ailelerinin yanında olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı; “Bizler sizin için varız. Lütfen en küçük bir sorunda bile bizim kapımızı çalın. Sizler bize kıymetli şehitlerimizin emanetisiniz. Başımızın üstünde yeriniz var, ne yapsak hakkınızı ödeyemeyiz. Şunu unutmayın ki, arkanızda size sahip çıkan çok büyük ve güçlü bir devlet var.” dedi. Vali Yazıcı ve Hanife Yazıcı şehit aileleri ile sohbetin ardından ailelere Türk Bayrağı hediye ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.
Yayına veren: Editör
195 0 13.07.2022

Editör Haberleri
Şehit babası dualarla ebediyete uğurlandıÇanakkale Valiliğinden yapılan açıklama şu şekilde Vali İlhami AKTAŞ, 1989 yılında Amasya ilinde Şehit düşen Er Rıza SEVİM'in babası Esen SEVİM'in cenaze törenine katıldı. Merhum Esen SEVİM için Biga İlçesi Gümüşçay Beldesi Çarşı Camiinde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazına Vali İlhami AKTAŞ'ın yanı sıra; Biga Kaymakamı Erdinç DOLU, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Tahsin SARUHAN, İl Emniyet Müdür V. Yaşar PARLAK, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür V. Gündüz BAĞCI, Merhum Esen SEVİM'in ailesi, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.
Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Şehit Rıza SEVİM'in babası Merhum Esen SEVİM'in cenazesi Gümüşçay Beldesi Mezarlığında dualarla toprağa verildi. Merhum Esen SEVİM'in ailesi ile bir araya gelerek acılarını paylaşan Vali İlhami AKTAŞ, merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesine, sabır ve başsağlığı dileğinde bulundu.
Yayına veren.Editör
366 0 10.07.2022

Editör Haberleri
2022 Haziran ayı Şehitlerimiz 12 Şehit2022 Haziran Ayı içinde Şehit olan Asker,Polis,Korucu,Bekçi ve sivil Şehitlerimizin Bilgileri Haziran ayında 12'si Asker olmak üzere toplam 12 Şehidimiz vardır. Şehitlerimizin 6'sı evli 5'i Bekar 1'i Nişanlı idi Evli 6 Şehidimizin 6 çocuğu vardı 6 çocuk yetim kaldı Şehitlerimizin Ayrıntılı bilgilerini öğrenmek için tıklayın
Son 3 yılda Haziran ayındaki Şehitlerimizin bilgileri için
2020 yılı Haziran ayında verdigimiz 18 Şehidimizin bilgisi için TIKLAYIN
2021 yılı Haziran ayında verdiğimiz 14 Şehidimiz bilgisi için TIKLAYIN
2022 yılı Haziran ayında verdiğimiz 12 Şehidimiz bilgisi için
11.06.2022
Şehit Piyade Uzman Onbaşı Mehmet Ali Çap TIKLAYIN
Şehit Piyade Sözleşmeli Er Fuat Özer TIKLAYIN
Şehit İstihkam Uzman Çavuş Gökhan Demir TIKLAYIN
Şehit Piyade Uzman Çavuş Ömer Yıldırım TIKLAYIN
13.06.2022
Şehit Piyade Uzman Çavuş Ramazan Gök TIKLAYIN
14.06.2022
Şehit Jan.Ast.Kıd.ÜstÇvş. Güngör Gençer TIKLAYIN
16.06.2022
Şehit Piyade Uzman Çavuş Kadir Kemik TIKLAYIN
21.06.2022
Şehit Topçu Uzman Çavuş Fatih Özkaya TIKLAYIN
Şehit Piyade Uzman Çavuş Sercan Baş TIKLAYIN
23.06.2022
Şehit Jandarma Uzman Çavuş Turgut İçen TIKLAYIN
Şehit Jandarma Ast.Kıd.Cvş. Oğuzhan Arduç TIKLAYIN
28.06.2022
Şehit İstihkam Uzman Çavuş Abdullah Bayram TIKLAYIN
MEKANLARI CENNET OLSUN
Yayına veren: Editör
İnternet Sitemizde kayıtlı 5132'den Fazla Şehidimizin
Bilgi ve resimlerini görmek için TIKLAYIN
870 0 04.07.2022

Editör Haberleri
Türk İslam Dünyası 1’inci Şehit ve Gazi aileleri kurultayı Konya da yapılıyorKurultay'la ilgili Konya Valiliğinin açıklaması şu şekilde 24-26 Haziran 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Türk – İslam Dünyası 1'inci Şehit – Gazi Aileleri Kurultayı'na katılmak için İlimize gelen Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Mustafa Işık, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği 2. Başkanı Doğan Gömük, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Yunus Karaman ve Üyeleri, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kıbrıs Şube Başkanı Gürsel Benan ve Üyeleri, Azerbaycan Heyetinin Rehberi Hasanlı Emin Aliyaroğlu ve Heyetteki Şehit Yakınları ve Gaziler, Vali Vahdettin Özkan'ı makamında ziyaret ettiler.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Özkan, “Ziyaretin, Konya'nın Türkiye Selçuklu Devleti'ne payitaht oluşunun 925. Yıldönümünde tekabül etmesi ve bugün de Anadolu'nun dört bir yanından, Kıbrıs'tan, Azerbaycan'dan şehit ailelerimiz ve gazilerimizin İlimize gelmesi çok anlamlı ve kıymetlidir. Şehit ailelerimiz ve gazilerimiz en yüksek manevi emanetlerimizdir.” dedi.Türk – İslam Dünyası 1'inci Şehit – Gazi Aileleri Kurultayı'nı düzenledikleri için Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Mustafa Işık'a ve beraberindeki heyete teşekkür eden Vali Özkan, projede yapılması gereken bir hizmet varsa, bu hizmeti yerine getirmekten Şeref duyacağını ifade etti.
Yayına veren:Editör
226 0 25.06.2022

Editör Haberleri
127 gündür Türkiye’de kaç terörist kaldı sayısını açıklamıyorİçişleri Bakanı Süleyman soylu ilk 01 Kasım 2019 yılında Türkiye sınırları için kaç terörist kaldığını açıklamış ve o gün Türkiye sınırları içinde 500'ün çok az üstünde Terörist kaldı demiş ve o günden 16.02.2022 tarihine kadar dönem dönem sayılar vermişti. En son 16.02.2022 günü dağdaki silahlı eleman sayısı 150 civarında açıklaması yapmıştı o günden bu güne kara 127 gün geçti ve Soylu son 4 ayda 127 gündür Türkiye sınırları içinde birçok operasyonlar yapılmasına rağmen sınırlarımız içinde kaç terörist kaldı açıklamadı. Soylu'nun bu konudaki önceki açıklamaları aşağıdadır.
Ne Olmuştu
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 1 Kasım 2019 tarihinde yaptığı açıklamada Türkiye sınırlarında 500 ün çok az üstünde Terörist kaldığını hedeflerinin 2020 yılında bu sayıyı sıfırlamak olduğunu açıklamıştı. Soylu yine 31 Aralık 2019 tarihinde yaptığı açıklamada Pkk'yı 2020 yılında tarihe gömeceğiz demişti. Sayın Soylu yine 10 Mayıs 2020 günü Bitlis'te yaptığı açıklamada Türkiye sınırları içinde 486 terörist kaldığını açıklamıştı. Soylu 09 Haziran 2020 günü yaptığı açıklamada ise Türkiye sınırları içinde 445 Teröristin kaldığını açıklamıştı. Soylu 17 Haziran 2020 günü yaptığı açıklamada ise 438 olduğunu Soylu 17 Temmuz 2020 günü yaptığı açıklamada ise 407 terörist kaldığını ve Ağustos, Eylül aylarında 400'ün 300'ün altına düşürmeyi hedeflediklerini ondan sonrada hepsinin kaçacağını açıklamıştı. Bu konuda yaptığı bundan önceki en son açıklaması olan 29 Ağustos 2020 tarihindeki açıklamada ise Yurt içi terörist sayısı 400 seviyesinde açıklaması yapmıştı. Soylu 19 Kasım 2020'de ise yurt içi terörist sayısı 340, 28 Kasım 2020'de ise 320 ye düşmüş açıklaması yapmıştı, Soylu 31 Aralık 2020 günü Afyonkarahisar'da yaptığı açıklamada PKK'nın bugün Türkiye'deki eleman mevcudu 320'nin altındadır demişti. Yine Süleyman soylu 08.01.2021 Tarihinde İzmir'de yaptığı açıklamada Pkk'nın kala kala 320 elemanı kaldı, aslında sayı farklı ama biz onu bir süre sonra sürpriz olarak tekrar söyleyeceğiz demesine rağmen 15.01.2021 günü Ankara Gölbaşı'ında yaptığı açıklamada PKK'nın bugün Türkiye'deki eleman mevcudu 320'nin altındadır demişti. Soylu yine 02 Nisan 2021 günü yaptığı açıklamada Yurt içindeki silahlı eleman sayısı 300'ün altına düşmüş durumda." demiş rakam vermemişti. Soylu 29 Nisan 2021 günü yaptığı açıklamada Türkiye'de şu anda terörist sayısı 282 Biz sarı torbaya koyup, savcıya teslim etmeden terörist sayısını düşmeyiz." demişti . Soylu 20 Mayıs 2021 günü bir televizyon proğramında yaptığı yaptığı açıklamada ise bugün Türkiye'de kalan terörist sayısı 260 demişti.Soylu 25.06.2021 günü yaptığı açıklamada Türkiye'de kalan terörris sayısı 240 olarak açıklamıştı. Soylu 18.09.2021 tarihinde yaptığı açıklamada Türkiye'deki terörist sayısı, içerideki ilk kez 200'ün altına düştü, 197'ye geldi. Bunu şunun için söyledim. Terörden arındırılan Türkiye huzurlu bir Türkiye'dir açıklaması yapmıştı.Yine Soylu 25.09.2021 tarihinde Ankara'da Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu 4. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada Sınır içinde terörist sayısının 189'a indiğini açıkladı.Soylu 05.10.2021 günü yaptığı açıklamada teröristlerin yurt içindeki eleman sayısı rakam veriyorum diyerek Yurt içinde 181 terörist kaldığını açıklamıştı,soylu 22 kasım 2021 günü Meclis bütçe görüşmelerinde yaptığı açıklamada Türkiye'de kalan terörist sayısının 180 altına düştüğünü açıklamış ancak rakam vermemişti.29 11.2021 günü katıldığı bir televizyon proğramında ise kalan son terörist sayısının 170 olduğunu açıklamıştı.21.12.2021 günü ise Kamu Denetçiliği Kurumu Başkanı Şeref Malkoç Türkiye'de kalan terörist sayısının 150 terörist kaldığını açıkladı.04.01.2022 günü ise İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ise Türkiyede kalan terörist sayısını 156 olarak açıklamıştı.Soylu 24.01.2022 günü yaptığı açıklamada silahlı elaman sayısı 150 nin altına düştü açıklaması yapmıştı.Yine soylu 16.02.2022 günü sayı açıklamış ancak yeni net rakam vermemiş ve Dağdaki silahlı eleman sayısıda şu an için 150 civarında açıklaması yapmıştı. Editör
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Terörist Sayıları ve Teröristlerle alakalı yaptığı internet sitemizdeki gün gün haberler
09.11.2019
Teröristleri Pazartesi günü gönderiyoruz
13.11.2019
Suriye'de çok önemli adamlarını ele gecirdik
27.11.2019
Soylu Türkiye'de Sadece 500 terörist kaldı
01.12.2019
Adil Öksüz'ün yerini tespik ettik
11.12.2019
Soylu Dağlara Mektup Atıyoruz
30.12.2019
Soylu Pkk'nın ipi kimin elinde biliyoruz
31.12.2019
Soylu Terör Örgütünü Tarihe gömeceğiz
05.05.2020
İçişleri Basın Sözcüsü Yurt İçinde 492 terörist kaldı
10.05.2020
Soylu yurt içinde 486 Terörist kaldı
12.05.2020
Soylu: az önce ağrı da iki terörist daha öldürüldü dedi
15.05.2020
Soylu Türkiye de kaç terörist kaldı açıkladı
16.05.2020
Soylu;Cudi,Gabar,Besta da 134 terörist kaldı yıl sonuna kadar öldüreceğiz
09.06.2020
Soylu Türkiye sınırları İçinde kaç terörist kaldığını açıkladı
17.06.2020
Türkiye kalan son terörist sayısını söyledi ve Topyekün hepsi kaçacak dedi
17.07.2020
Soylu Eylül Ayında kaç terörist kalacak açıkladı
29.08.2020
Yurt için terörist sayısı 400 altında hedefe ulaşılamamış
19.11.2020
Soylu Pkk'yı seneye bitiriyoruz dedi
28.11.2020
Soylu Yurt için terörist sayısı 320'ye düştü dedi
31.12.2020
Soylu Yurt için Terörist sayısı 320 altına düştü dedi
08.01.2021
Pkk Sayısı ile ilgili Süprizim var dedi
20.01.2021
Pkk Sayısı süprizim var demişti yeni rakam açıklamadı
02.04.2021
Terörist Sayısı yeni rakam açıkladı
29.04.2021
Türkiye'de kalan son terörist sayısını açıkladı
20.05.2021
Soylu Son Terörist Sayısını açıkladı
25.06.2021
Türkiye'de kalan son terörist sayısı
18.09.2021
Soylu Terörist sayısı ilkkez 200 ün altına düştü dedi
25.09.2021
Soylu yurt içi kalan terörist sayısını açıkladı
05.10.2021
Türkiye'de kalan Terörist sayısını açıkladı
22.11.2021
Son terörist sayısını açıklamadı
26.11.2021
Soylu Pkk artık Türkiye'nin hafızasından silinmek üzere açıklaması yaptı
29.11.2021
Soylu son terörist sayısını açıkladı
21.12.2021
Şeref Malkoç son terörist sayısını açıkladı
04.01.2022
Kalan son terörist sayısında hangisi doğru söylüyor
24.01.2022
Soylu Türkiye'de kalan terörist sayısını açıkladı
16.02.2022
Soylu kaç terörist kaldıgını açıkladı
450 0 23.06.2022

Editör Haberleri
Gazilerin törenlerde nasıl Kıyafet giyeceği kanunlaştıResmi Gazetede Milli Savunma Bakanlığının talebi ile yayınlanan bugün yayınlanan İlgili yönetmelik şu şekilde
TÜRKİYE EMEKLİ SUBAYLAR, EMEKLİ ASTSUBAYLAR, HARP MALULÜGAZİLER, ŞEHİT DUL VE YETİMLERİ İLE MUHARİP GAZİLER DERNEKLERİNİN YURTDIŞINDA TEMSİLİ İLE TANITMA FAALİYETLERİ VE ULUSAL BAYRAM VE KURTULUŞ GÜNLERİ TÖRENLERİNDE GİYECEKLERİ KIYAFET HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK
MADDE 1- 23/11/1984 tarihli ve 18584 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Türkiye Emekli Subaylar, Emekli Astsubaylar, Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri ile Muharip Gaziler Derneklerinin Yurtdışında Temsili ile Tanıtma Faaliyetleri ve Ulusal Bayram ve Kurtuluş Günleri Törenlerinde Giyecekleri Kıyafet Hakkında Yönetmeliğin adı “Türkiye Emekli Subaylar, Emekli Astsubaylar, Emekli Uzman Erbaşlar, Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri ile Muharip Gaziler Derneklerinin Yurt Dışında Temsili ile Tanıtma Faaliyetleri ve Ulusal Bayram ve Kurtuluş Günleri Törenlerinde Giyecekleri Kıyafet Hakkında Yönetmelik” şeklinde değiştirilmiştir.
Kıyafet Örnek fotosu için TIKLAYIN
MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 1 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı, Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığından ayrılanların askerlik mesleğine ilişkin ortak anılarını yaşatmak, dayanışmalarını devam ettirmek, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamak gayesiyle 16/6/1983 tarihli ve 2847 sayılı Türkiye Emekli Subaylar, Emekli Astsubaylar, Emekli Uzman Erbaşlar, Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri ile Muharip Gaziler Dernekleri Hakkında Kanun gereğince kurmuş bulundukları "Türkiye Emekli Subaylar, Emekli Astsubaylar, Emekli Uzman Erbaşlar, Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri ile Muharip Gazileri" derneklerinin;
1) Yurt dışında aynı amacı güden dernekler tarafından düzenlenen toplantılara katılmalarına izin verilmesi,
2) Benzeri yabancı dernek temsilcilerinin Türkiye'ye davet edilmesi,
3) Bu derneklerin yurt içi ve yurt dışında yapabilecekleri tanıtma faaliyetleri,
4) Bu toplantılar ile yurt içi ve yurt dışı tanıtma faaliyetlerinden uygun görülenlerin giderlerinin hangi ölçüde karşılanacağı,
5) Üyelerinin Ulusal Bayramlarda ve Kurtuluş günlerinde giyecekleri kıyafetlerin şekilleri ve takabilecekleri madalya ve benzeri alametlerin neler olacağı,
hususlarını düzenlemektir.”
MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin 2 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“Madde 2- Bu Yönetmelik, birinci maddede adları sayılan derneklerin merkez ve taşra kuruluşu ile bunların kuracakları federasyonları ve sorumlu kuruluşlar olarak da Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığını kapsar.”
MADDE 4- Aynı Yönetmeliğin 3 üncü maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“Dayanak
Madde 3- Bu Yönetmelik, 16/6/1983 tarihli ve 2847 sayılı Türkiye Emekli Subaylar, Emekli Astsubaylar, Emekli Uzman Erbaşlar, Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri ile Muharip Gaziler Dernekleri Hakkında Kanunun 9 uncu maddesi hükmüne dayanılarak hazırlanmıştır.”
MADDE 5- Aynı Yönetmeliğin 5 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“Madde 5- Bu derneklerin yurt dışında faaliyet göstermesi veya benzer amaçlı dernek veya kuruluşlara üye olabilmeleri için Dernek Genel Kurulunun bu konuda karar vermesi gereklidir. Gerekli izin, Dışişleri Bakanlığının ve İçişleri Bakanlığının görüşü alınmak suretiyle Milli Savunma Bakanlığı tarafından verilir.”
MADDE 6- Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“Madde 7- Yabancı bir dernek veya kuruluşa üye olmasına Milli Savunma Bakanlığı tarafından izin verilen dernek, kanunlarımıza ve ulusal çıkarlarımıza uymayan veya kuruluş amaçlarıyla bağdaşmayan faaliyetlerden kaçınmak zorundadır.”
MADDE 7- Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“Madde 8- Kanunlarımızla, kuruluş amaç ve ulusal çıkarlarımızla bağdaşmayan faaliyetleri tespit edilen yabancı dernekler ve kuruluşlardaki üyeliklere, Dışişleri Bakanlığının ve İçişleri Bakanlığının görüşü alınmak suretiyle Milli Savunma Bakanlığı tarafından son verilir.”
MADDE 8- Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“Madde 9- Asker kökenli dernekleri müştereken ilgilendiren yabancı dernek veya kuruluşların yurt dışında yapacakları her türlü toplantıya, lisan bilen, Ülkemizin hak ve menfaatlerini dile getirebilecek, bir başkan, ilgisine göre derneklerden Milli Savunma Bakanlığının onay vereceği miktarda ve tercihen lisan bilen üyenin iştiraki ile oluşturulacak heyetin, derneklerin temsilcisi olarak yurt dışına gönderilmesi ile münhasıran bir derneği ilgilendiren toplantılara dernek temsilcilerinin gönderilmesi Milli Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığının görüşü alınmak suretiyle İçişleri Bakanlığınca verilecek izne bağlıdır.”
MADDE 9- Aynı Yönetmeliğin 14 üncü maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“Bilgi Verme ve Verilerin Korunması Yükümlülüğü
Madde 14- Bu dernekler, üyesi bulundukları yurt dışı dernek ve kuruluşlarla, yurt içinde yaptıkları toplantılarda görüşülen konular ile alınan kararlara ilişkin yazılı metin veya bilgileri en geç bir ay içinde Milli Savunma, Dışişleri ve İçişleri Bakanlıklarına vermekle yükümlüdürler.
Dernekler üyelerine ait kişisel verilerin 24/3/2016 tarihli ve 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve ilgili diğer mevzuat hükümlerine uygun olarak üyelerine ait verilerin alınması, saklanması, işlenmesi ve kullanıma sunulması için her türlü önlemi alır.”
MADDE 10- Aynı Yönetmeliğin 15 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“Madde 15- Dernekler, tüzüklerinde belirtilen amaçlar doğrultusunda yurt içinde ve uluslararası beraberlik ile işbirliği yapılmasında yarar görülen hallerde de yurt dışında izin almak suretiyle aşağıdaki faaliyetlerde bulunabilirler:
1) Yurt içinde;
A- Kanunların dernekler tarafından yapılmasını yasaklamadığı, eğitim ve öğretim faaliyetleri için yurt, pansiyon, kitaplık ve okuma odası, sosyal yardım faaliyetleri için çocuk bakım yuvası, huzur evi, aş ocağı, sportif faaliyetler için spor saha ve salonu ile meskûn yerler dışında kamp tesisleri kurabilir veya işletebilirler.
Bu konularda izin verme esas ve usulleri 31/3/2005 tarihli ve 25772 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Dernekler Yönetmeliği hükümlerine göre yapılır.
B- Yayın çıkarma ve yayım faaliyetlerinde bulunabilirler.
C- Amaçları doğrultusunda toplantı ve seminerler düzenleyebilirler.
D- Piyango, balo, eğlence ve yurt dışı geziler, temsil, konser, spor yarışması gibi sosyal faaliyetlerde bulunabilirler.
E- Tören ve merasimlere iştirak edebilirler.
2) Yurt dışında;
A- Amaçları doğrultusunda dernek ve kuruluşlara üye olabilirler.
B- Yurt dışı dernek ve kuruluşların toplantılarına iştirak edebilir, temsilci gönderebilirler.
C- Beyanname, bildiri ve yayın faaliyetlerinde bulunabilirler.
D- Tören ve merasimlere iştirak edebilirler.
Bu derneklerin, 4/11/2004 tarihli ve 5253 sayılı Dernekler Kanununun 30 uncu maddesine göre faaliyette bulunmaları yasaktır.
Bu derneklerin Milli Savunma Bakanlığınca uygun görülen uluslararası faaliyetlere katılacak olan emekli subay, astsubay ve uzman erbaş üyeleri, bu faaliyetlerin gerektirdiği durumlarda, emekli oldukları tarihteki rütbeyi havi ve kurumların ilgili kıyafet yönetmeliğinde belirtilen resmî kıyafetlerini, 6/9/1961 tarihli ve 10899 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Yönetmeliğinin ilgili madde hükümlerine uymak kaydıyla giyebilirler. Bu fıkra hükümlerine uymadıkları tespit edilenler, bu ve benzeri toplantı, tören ve faaliyetlere katılamazlar.”
MADDE 11- Aynı Yönetmeliğin 19 uncu maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“Milli Savunma Bakanlığı Tarafından Denetim
Madde 19- Derneklere yapılan yardımların harcama yerleri ile masraf belgeleri her yıl Ocak ayında Milli Savunma Bakanlığınca denetlenir. Amaç ve faaliyetleri ile masraf ve iş planlarına uygun işlem yapmadıkları belirlenen derneklerin sorumluları hakkında 5253 sayılı Kanun hükümlerine göre işlem yapılması sağlanır.”
MADDE 12- Aynı Yönetmeliğin 20 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “EK-A'da” ibaresi “Ek-1'de”, “EK-B'de” ibaresi “Ek-2'de” şeklinde değiştirilmiştir.
MADDE 13- Aynı Yönetmeliğin 24 üncü maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“Resmî Kıyafet Giyilmesi
Madde 24- Gazilerin ve harp/vazife malullerinin tören kıyafeti Millî Bayram ve Kurtuluş günleri törenlerinde giyilir. Tören sonrası dernek şubelerinde muhafaza edilir.
Törene iştirak etmeyecek olan dernek üyesi emekli subay, astsubay ve uzman erbaşlar resmî kıyafetlerini giyebilirler. Ancak, resmî kıyafetlerin giyilebilmesi için Tugay ve daha büyük Komutanlıklardan gerekli müsaadenin alınması zorunludur.”
MADDE 14- Aynı Yönetmeliğin 25 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“Madde 25- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.”
MADDE 15- Aynı Yönetmeliğin ekinde yer alan “EK-A” ibaresi “Ek-1” şeklinde, Ek-B'si ekteki şekilde değiştirilmiştir.
MADDE 16- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 17- Bu Yönetmelik hükümlerini Milli Savunma Bakanı yürütür.
AÇIKLAMA:
BERE : Siyah, gri biyeleri bulunan beredir.
CEKET : Siyah kumaştan olup iki düğmelidir.
GÖMLEK : Beyaz renktedir.
KRAVAT : Kırmızı renktedir.
PANTOLON : Gri renktedir.
AYAKKABI : Siyah renktedir.
PARDÖSÜ : Siyah renktedir. (Soğuk havalarda giyilir.)
Yayına veren:Editör
473 0 16.06.2022

Editör Haberleri
Gazilere verdiği sözü 636 gündür tutmuyorMhp Genel Başkanı Devlet Bahçeli 20 Bin Gazi sayılmayan Terör Gazilerine 11.09.2020 günü TBMM'nin 1 Ekim'de açılmasıyla birlikte üzerimize düşen sorumluluk tam ve eksiksiz yerine getirilecek, gazilerimize gecikmiş vefa borcumuz bihakkın ödenecektir. Gazi ve şehitlerimizin eşsiz mücadeleleriyle yazılan tarihimiz, onlara vereceğimiz destekle geleceğe uzanacaktır demesinden ve verdiği sözden sonra 09.04.2021 günü Meclise Kanun teklifi verilmesinden 430 gün ve ilk söz verdigi günden 636 gün geçmesine rağmen hala kanun çıkartılmadı,Gazilerin sorunu çözülmedi
Ne Olmuştu
Mhp Genel Başkanı Devlet Bahçeli Gecen sene 11.09.2020 tarihinde Twiter hesabından Malul Sayılmayan 20 bin terör Gazisi hakkında 01 Ekim'de meclis açılır açılmaz kanun teklifi vereceğiz demesinden 172 gün meclis açılmasından 151 gün geçmesine rağmen hiçbir resmi girişimde bulunmamış meclise kanun teklifi verilmemişti Devlet Bahçeli'nin 11.09.2020 günki Twiter Haberimiz için TIKLAYIN
En son 18.12.2020 günü Mhp Milletvekili kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk meclis genel kurulunda yaptığı açıklamada kanun teklifi verdik desede meclis kayıtlarında yaptığımız araştırmada 11.09.2020 den sonra herhangi bir kanun teklifi verilmediğini tespit etmiştik. Daha sonra Mhp olarak Devlet Bahçelinin verdiği sözden 210 gün sonra 09.04.2021 günü Mhp İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter 20 bin gazi için Kanun Teklifi verildi ancak Meclisin 2021 Temmuz ayının ikinci haftasına kadar açık olmasına rağmen komisyondan geçip Meclise gelmedi. Yine Devlet Bahçeli 19.09.2021 günü paylaştığı mesajda 20 bin Gazimizin Samimiyetle arkasında olduğunu ve verdikleri kanun teklifinin arakasında oldukları açıklamasını yaptı ancak 2021 Ekim ayıda açılan mecliste 8 ay geçmesine rağmen hükümeti her türlü kanun çıkarma kararlarında destekleyen MHP'nin kanun teklifi hala komisyondan geçip meclise gelmedi ve ilk verdiği sözden 636 gün geçmesine rağmen hala kanun çıkartılmadı Editör
Kanun Teklifinin Meclis Kaydı için TIKLAYIN
Konu Hakkındaki daha önceki haberlerimiz için TIKLAYIN
346 0 13.06.2022

Editör Haberleri
Vefat eden Kıbrıs Gazisi DefnedildiKırklareli Lüleburgaz'da bir yıldan fazla süredir Covid-19 tedavisi gören Kıbrıs Gazisi Halil Semiz vefat etti, Semiz törenle son yolculuğuna uğurlandı.1953 doğumlu 69 yaşındaki Halil Semiz için Şehit Pilot Salih Seyhan Camisi'nde cenaze namazı kılındı. Semiz'in cenazesine Lüleburgaz Kaymakamı Salih Yüce, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kurugül,Belediye Başkanı Murat Gerenli, İlçe Emniyet Müdürü Osman Ünal, Sosyal hizmet merkezi adına Faruk KOMONOVALI şehit gazi derneği adına Birdeniz Şan Askeri erkan ve yakınları katıldı. Semiz, kılınan cenaze namazı sonrası askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı.
Yayına veren.Editör
403 0 08.06.2022

Editör Haberleri
2022 Mayıs ayı Şehitlerimiz 20 Şehit2022 Mayıs Ayı içinde Şehit olan Asker,Polis,Korucu,Bekçi ve sivil Şehitlerimizin Bilgileri Mayıs ayında 18'si Asker 2'si Polis olmak üzere toplam 20 Şehidimiz vardır. Şehitlerimizin 5'i evli 12'si Bekar 3'ü Nişanlı idi Evli 5 Şehidimizin 7 çocuğu vardı 7 çocuk yetim kaldı Şehitlerimizin Ayrıntılı bilgilerini öğrenmek için tıklayın
Son 3 yılda Mayıs ayındaki Şehitlerimizin bilgileri için
2020 yılı Mayıs ayında verdigimiz 13 Şehidimizin bilgisi için TIKLAYIN
2021 yılı Mayıs ayında verdiğimiz 13 Şehidimiz bilgisi için TIKLAYIN
2022 yılı Mayıs ayında verdiğimiz 20 Şehidimiz bilgisi için
04.05.2022
Şehit İstihkam Teğmen Talha Bahadır Şehit Talha Bahadır TIKLAYIN
07.05.2022
Şehit Uzman Çavuş Muharrem Efendi Dündar TIKLAYIN
11.05.2022
Şehit Polis Memuru Hüseyin Duman TIKLAYIN
12.05.2022
Şehit Piyade Er Oktay Salar TIKLAYIN
13.05.2022
Şehit Piyade Sözleşme Er Selman Güler TIKLAYIN
16.05.2022
Şehit Polis Memuru Ünlü Çığır TIKLAYIN
19.05.2022
Şehit Piyade Uzman Çavuş Haydar Şenel TIKLAYIN
20.05.2022
Şehit İst.Uzman Çavuş Tunahan Erbaşı TIKLAYIN
Şehit Piyade Sözleşmeli Er Atalay Özgüvener TIKLAYIN
24.05.2022
Şehit Piyade Teğmen Abdulkadir Güler TIKLAYIN
Şehit Piyade Uzman Çavuş Onur Doğan TIKLAYIN
Şehit Piyade Uzman Çavuş Bican Kapılay TIKLAYIN
Şehit Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya TIKLAYIN
Şehit Piyade Sözleşmeli Er Celal Tekedereli TIKLAYIN
26.05.2022
Şehit Piyade Sözleşmeli Er Mehmet Meral TIKLAYIN
28.05.2022
Şehit Piyade Teğmen Nuri Melih Bozkurt ( Naaşı Gaip)
Şehit Piyade Uzman Çavuş Hasan Çatal TIKLAYIN
29.05.2022
Şehit Piyade Uzman Çavuş Muhammed Serttaş TIKLAYIN
Şehit Piyade Uzman Çavuş İslam Sancak TIKLAYIN
31.05.2022
Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ercan Özcan TIKLAYIN
MEKANLARI CENNET OLSUN
Yayına veren: Editör
İnternet Sitemizde kayıtlı 5118'den Fazla Şehidimizin
Bilgi ve resimlerini görmek için TIKLAYIN
1,055 0 03.06.2022

Editör Haberleri
Belediye Şehitler anıtını yıkıp yerine meydan projesi yapıyorKonu hakkıda Sivas Belediyesi'nin internet sitesinde yer alan haber şu şekilde.Şehitlerin manevi hatıralarını yaşatmak amacıyla Belediyemiz tarafından sürdürülen 4 Eylül Meydanı Projesi kapsamında yeni bir ‘Şehitler Anıtı' inşa edilecek. Eskiyen ve yer yer deforme olan mevcut anıtın yerinde yükselecek olan proje için çalışmalar başladı.Mehmet Paşa Mahallesi, Saraybosna Caddesi üzerinde bulunan mevcut Şehitler Anıtı Belediyemiz tarafından kaldırılarak yeni bir anıtın inşaatına başladı.Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi arkasında bulunan ve daha önce orduevi olarak kullanılan alan ile Jandarma Lojmanlarının bulunduğu alana inşa edilen 4 Eylül Meydanı Projesinde çalışmalar hummalı bir şekilde devam ediyor.20 bin metrekarelik bir yerleşke üzerine kurulan projeyle tarihi eserlerin etrafındaki yapı yoğunluğu azaltılarak şehre nefes aldıran yeni meydan kazandırılacak. Belediyemiz tarafından sürdürülen 4 Eylül Meydanı Projesi 4 Eylül tarihinde hizmete açılacak.
Proje alanındaki eskiyen ve yer yer deforme olan mevcut Şehitler Anıtı ise tamamen yenilenecek. Kaldırılan anıtın yerine şehrin motiflerini taşıyan, şehitlerin manevi hatıralarını yaşatacak yeni bir anıt inşa edilecek.Proje hakkında bir değerlendirme yapan Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fatih Deveci, “Sivas Belediyemizin yapmış olduğu 4 Eylül Meydanı Projesi kapsamında şehitlerimize ait anıtımız vardı. Projeye uygun olarak yeni bir anıt yapılacak ve buradaki anıtımızın da taşınma işlemlerini bugün itibariyle başlatıyoruz. Buradaki anıtımız şehit ailelerimizin onayladığı bir bölgeye taşınacak. Bu bölgeye Sivas'ımıza yakışır yeni ve daha güzel bir anıt kazandırılacak” dedi.Sivas Belediyesi
Yayına veren:Editör
275 0 31.05.2022
Şehitler

Berat Mecit DayKuzey Irak 76 23.04.2025

Nurettin TokyürekKuzey Irak 133 07.07.2022

İbrahim GüneyAnkara 130 11.04.2025

Mesut AcarŞanlıurfa 192 30.03.2025

Mustafa UsluKuzey Irak 494 20.02.2025

Onur ŞirinKonya 506 25.02.2025

Osman OktaySuriye 533 13.02.2025

Hamza AyazKuzey Irak 673 08.02.2025
Gaziler

Metin KuşKastamonu 568 04.05.2011

Muharrem ÇelikSuriye 454 10.10.2019

Ahmet KarakuşSuriye 361 31.12.2020

Hasan Hüseyin KarataşSuriye 304 13.02.2017

Mehmet DemirtaşKuzey Irak 760 25.10.2022

Osman Sefa TosunKuzey Irak 499 05.09.2022

Umut EşgünoğluKuzey Irak 614 28.11.2022

Bünyamin KocamanKuzey Irak 600 16.10.2022
Çok Okunanlar

Şehit Sayısı 20 Oldu 2 Korucu daha şehit olduŞehit Sayısı 20 Oldu 2 Korucu daha şehit olduŞehit Haberleri 94,369 06.02.2020

Cami İmamı 33 Şehit sonrası ahlaksız paylaşım yaptı serbest bırakıldıManisa'da imam Ali Metin Özyurt'un, İdlib'de 33 askerimizin şehit olması sonrası yaptığı ahlaksız paylaşım büyük tepki gördü. Gözaltına alınan imam, savcılıkta ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.Manisa'nın Alaşehir ilçesindeki bir camide imamlık yapan Ali Metin Özyurt, 27 Şubat'ta Suriye'de 33 şehit verdiğimiz saldırı sonrası skandal bir paylaşıma imza attı.
Özyurt, bir arkadaşının Facebook gönderisine “Asker veya polis olun diye kimse kafamıza silah dayamıyor. Şehadeti göze almayan godoş, anasının dizinin dibinden ayrılmasın. Bırakın ucuz ajitasyonları” şeklinde yorum yaptı.
İĞRENÇ SATIRLAR
Paylaşım yapan E.B'nin, “Kimisi çaresizlikten gidiyor hocam” yorumunu da yanıtlayan imam, şu iğrenç satırlara imza attı: Çaresizlik diye bir mazeret olamaz. Maaşın cazibesine kapılıp, asker veya polis olmayacaksın. Din, vatan, millet sevdan yoksa, bu mesleği seçmeyeceksin. Para için seçtiysen de zırlamayacaksın. Devletin şehit ve gazilere gösterdiği ayrıcalığı başka devletler göstermiyor.Tepkiler üzerine gözaltına alınan Ali Metin Özyurt, savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Manisa İl Müftüğü de konuyla ilgili soruşturma başlattı. sözcü -
Son 5 Ayda Suriye'de Şehit olan Askerlerimizin bilgileri için TIKLAYIN
Yayına veren:Editör
Gündem 35,002 03.03.2020

377 Terör Gazisinin Maaşları dün itibariyle KesildiTerörle Mücadelede yaralanıp Gazi olan ve İş hakkı kanunu ile Resmi kurumlarda çalışan v e yasal çalışma süresini tamamladıktan sonra emeklilik hakkı kazanan ve 01.01.2014 Tarihinden önce Emekli olan 377 Terör Gazisinin dün 17.12.2019 itibariyle Emeklilik maaşları kesildi. Türkiye Cumhuriyeti 61.Hükümeti ve Dönemin Başbakanı olan Recep Tayyip ERDOĞAN'ın Başbakanlığındaki hükümet Aşağıdaki kanunu çıkarmıştır.
İlgili Kanun
2013 / 6495 sayılı kanun - 2 Ağustos 2013 CUMA –
Kabul Tarihi: 12/7/2013 - Sayı : 28726
MADDE 80 – 2330 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinde yer alan “(5434 sayılı Kanunun 18/1/1979 gün ve 2177 sayılı Kanunla değişik 64 üncü maddesinden yararlananlar hariç)” ibaresi çıkarılmış, son fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddenin sonuna aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
“Birinci fıkranın (a) ve (b) bentleri hükümleri uygulanarak aylık bağlananlara aylık bağlama tarihi itibarıyla sosyal güvenlik kurumlarınca kendi sigortalılığı nedeniyle ödenmekte olan gelir ve/veya aylıkların toplamı, 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36 ncı maddesi gereğince öğrenim durumuna göre belirlenecek giriş derece ve kademesi ile 30 yıl fiili hizmet süresi esas alınarak mülga hükümleri de dahil 5434 sayılı Kanun hükümlerine göre hesaplanacak vazife malullüğü aylığının %25 artırımlı tutarından az olamaz ve bu şekilde belirlenen gelir ve/veya aylıklar ilgili sigortalılık hâlindeki aylık artışları dikkate alınarak artırılır. Birinci fıkranın (a) ve (b) bentleri kapsamına girenler, aylıklara ilişkin hükümler hariç olmak üzere (d) bendi kapsamına girenlerin malullük hâline bağlı olarak yararlandığı haklardan da aynı esas ve usuller çerçevesinde yararlandırılır. Bu Kanuna veya bu Kanun hükümleri uygulanarak aylık bağlanmasını gerektiren kanunlara göre aylık bağlanan maluller ile 5434 sayılı Kanunun 56 ncı ve mülga 64 üncü maddesi kapsamında aylık bağlanan malullerin, malul sayılmaları sebebiyle aylık bağlandığı tarihten önceki her türlü sigortalılık ve prim ödeme süreleri, iştirakçilik ve fiili hizmet süreleri ile bunların itibari ve fiili hizmet süresi zammı olarak değerlendirilen süreleri, malullük aylığı bağlanmasından sonra geçecek çalışma veya sigortalılık süreleriyle hiçbir sebeple birleştirilemez. Bu şekilde aylık bağlanmasından önce geçen söz konusu süreler; malullük aylığı bağlanmasından sonra geçen sigortalılık ve çalışma sürelerinin tabi olacağı sigortalılık hâli ile mülga 2829 sayılı Kanun uygulaması yönünden dikkate alınmayacağı gibi, sonradan geçen sigortalılık veya çalışma süreleri yaşlılık/emeklilik, malullük ya da ölüm/dul veya yetim aylığı bağlanmasında veya toptan ödeme yapılmasında ilgili mevzuatına göre ayrı bir çalışma veya sigortalılık süresi olarak değerlendirilir. Ancak, bu Kanuna göre aylık bağlandığı tarihten sonra çalışmaya başlayanlardan, aylık bağlandıktan sonraki çalışmaları 5510 sayılı Kanunun yürürlük tarihinden sonra olanlar için 5510 sayılı Kanunun geçici 4 üncü maddesi hükümleri uygulanamaz. Yukarıda belirtilen kanunlara göre malullük aylığı bağlanmasına esas alınmış hastalık ya da engellilik hâlleri ve bu hastalık ya da engellilik hallerindeki ilerlemeler, sonradan geçen çalışmalar sebebiyle yaşlılık aylığına hak kazanılması koşullarının belirlenmesinde dikkate alınmaz.”
“Bu madde hükümleri 5434 sayılı Kanunun 56 ncı maddesi kapsamındakiler ve harp malulleri hakkında da uygulanır.”
MADDE 84 – 2/3/1984 tarihli ve 2985 sayılı Toplu Konut Kanununun ek 2 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“EK MADDE 2- 8/6/1949 tarihli ve 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanununun 56 ncı maddesi ile mülga 45 inci ve 64 üncü maddelerine, 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 47 nci maddesine ve 3/11/1980 tarihli ve 2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanuna göre veya 2330 sayılı Kanun hükümleri uygulanarak aylık bağlanmasını gerektiren kanunlara göre harp veya vazife malulü olmaları sebebiyle kendilerine aylık bağlananlara bir konut ile sınırlı olmak kaydıyla Toplu Konut İdaresince faizsiz olarak kredi verilir. Aynı kanunlar kapsamına giren sebeplerle hayatını kaybedenlerin dul ve yetimleri ile harp veya vazife malullüğü aylığı almaktayken faizsiz kredi hakkından yararlanmaksızın hayatını kaybedenlerin dul ve yetimleri için ise; bir konut ile sınırlı olmak üzere, öncelikle dul eşine, eşi hayatta değilse veya evlenmişse kredi kullanacak çocuklardan en az birisinin yetim aylığı almakta olması kaydıyla aylık bağlanma koşullarına bakılmaksızın talepte bulunan çocuklarına müştereken, bu kişiler bulunmadığı takdirde de öncelikle anaya olmak üzere ana veya babasına konut sahibi yapmak amacıyla Toplu Konut İdaresince faizsiz olarak kredi verilir.
Birinci fıkrada belirtilen haller kapsamında harp veya vazife malulü sayılanlardan sınıf veya görev değiştirerek çalışmaya devam eden kamu görevlileri ile ilgili mevzuatına göre aylık bağlanan malullerden, 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesi kapsamında çalışmaya başlamaları nedeniyle ödenmekte olan aylıkları kesilenler de birinci fıkra hükmünden yararlanırlar.
Bu kredinin tavan tutarı, Yüksek Planlama Kurulunca belirlenir. Kredi için yapılacak başvurulara, kredilerin kullandırılmasına, geri ödeme süre ve yöntemlerine ilişkin usul ve esaslar, Maliye Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumunun görüşü alınarak Toplu Konut İdaresince çıkarılan yönetmelik ile belirlenir.”
MADDE 86 – 3713 sayılı Kanunun ek 1 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“EK MADDE 1- 10/12/2003 tarihli ve 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanununun eki (I), (II), (III) ve (IV) sayılı cetvellerde yer alan kamu kurum ve kuruluşları, kamu iktisadi teşebbüsleri ve bağlı ortaklıkları, il özel idareleri, belediyeler ve bağlı kuruluşları, özel kanunla kurulan diğer her türlü kamu kurum ve kuruluşları; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi memur kadroları ile sözleşmeli personel pozisyonlarının ve sürekli işçi kadrolarının %2'sini aşağıdaki hükümlerde belirtilen hak sahiplerinin istihdamı için ayırmak ve bu madde hükümleri çerçevesinde İçişleri Bakanlığınca hak sahibi olduğu belirlenerek Devlet Personel Başkanlığına bildirilen ve Başkanlıkça atama teklifi yapılanları atamak zorundadır. Kamu kurum ve kuruluşlarının kadrolarına, ilgili mali yılda 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 7 nci maddesi kapsamında yapabilecekleri toplam atama sayılarının ne kadarını bu madde kapsamında yapılacak atamalar için ayıracağı ve buna ilişkin diğer hususlar Başbakan onayı ile belirlenir.
Bu madde kapsamında hak sahipliği sonucunu doğuran durumlar aşağıda belirtilmiştir:
a) 5434 sayılı Kanunun mülga 64 üncü maddesi, 5510 sayılı Kanunun 47 nci maddesinin sekizinci fıkrası, bu Kanunun 21 inci maddesinin birinci fıkrasının (j) bendi kapsamına girenler hariç olmak üzere 3/11/1980 tarihli ve 2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanuna göre veya 2330 sayılı Kanun hükümleri uygulanarak aylık bağlanmasını gerektiren kanunlara göre harp veya vazife malulü sayılanlar,
b) 5434 sayılı Kanunun mülga 45 inci maddesi ile 5510 sayılı Kanunun 47 nci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen haller kapsamında vazife malulü sayılan; Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığının erbaş ve erler dahil askeri personeli ile Emniyet Teşkilatından Emniyet Hizmetleri Sınıfına mensup personeli,
c) (b) bendi kapsamına girenler hariç olmak üzere 5434 sayılı Kanunun mülga 45 inci maddesi ile 5510 sayılı Kanunun 47 nci maddesinin birinci fıkrası kapsamında olanlardan vazife malulü sayılanlar,
ç) 21 inci maddenin birinci fıkrasının (j) bendi kapsamında vazife malulü sayılanlar, 17/7/2004 tarihli ve 5233 sayılı Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkında Kanunun ek 1 inci maddesi kapsamında aylık bağlananlardan terör eylemleri nedeniyle hayatını kaybetmiş veya engelli hale gelmiş olanlar ile Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumuna ait fabrika, işletme, müessese veya bağlı ortaklıklarda görevli olanlardan patlayıcı maddelerin üretimi, incelenmesi, muhafazası, nakli, imha edilmesi ve zararsız hale getirilmesi sırasında oluşacak patlamalardan dolayı hayatını kaybedenler.
İstihdam hakkından;
a) İkinci fıkranın (a) ve (b) bentleri kapsamında hayatını kaybedenlerin eş veya çocuklarından birisi ile ana, baba veya kardeşlerinden birisi olmak üzere toplam iki kişi; ana, baba ve kardeşi yoksa eş veya çocuklarından toplam iki kişi; eş veya çocuğu yoksa ana veya babası ile kardeşlerinden birisi olmak üzere toplam iki kişi, ana veya babanın bu hakkı kullanmaması durumunda ise bir diğer kardeşi olmak üzere toplam iki kişi,
b) İkinci fıkranın (a) ve (b) bentlerinde sayılan malullerin kendileri veya eş veya çocuklarından birisi, eşi veya çocuğu yoksa kendisi veya kardeşlerinden birisi olmak üzere toplam bir kişi,
c) İkinci fıkranın (c) bendine göre malul sayılanların kendileri veya eş ve çocuklarından birisi, eşi veya çocuğu yoksa kendileri veya kardeşlerinden birisi; hayatını kaybedenlerin ise eş veya çocuklarından birisi, eşi veya çocuğu yoksa kardeşlerinden birisi olmak üzere toplam bir kişi,
ç) İkinci fıkranın (ç) bendine göre engelli hale gelenlerin kendileri veya eş ve çocuklarından birisi, eşi veya çocuğu yoksa kendileri veya kardeşlerinden birisi; hayatını kaybedenlerin ise eş ve çocuklarından birisi, eşi veya çocuğu yoksa kardeşlerinden birisi olmak üzere toplam bir kişi,yararlanır.
Bu madde kapsamında atanacakların, atamalarının yapılacağı kadro veya pozisyonlar için sınavlara ilişkin hükümler hariç olmak üzere ilgili mevzuatında öngörülen nitelik ve şartları taşımaları zorunludur.
Bir başkasının bakımına muhtaç olacak derecede engelli olanlar, birinci fıkrada sayılan kurumlarda görev yapanlar, istihdam hakkını sağlayan olayın meydana geldiği tarihten sonra söz konusu kurum ve kuruluşlarında görev yapmakta iken bu görevinden ayrılmış olanlar ile kırk beş yaşını bitirmiş olanlar istihdam hakkından faydalanamazlar ve bu durumda olanlar yukarıdaki fıkraların uygulanmasında dikkate alınmaz.
Hak sahiplerinden ilköğretim, ortaokul, ilkokul mezunu olanların hizmetli unvanlı kadrolara; ortaöğretim ve yükseköğretim mezunu olanların ise memur unvanlı kadrolara atama teklifleri Devlet Personel Başkanlığınca yapılır. Sözleşmeli personel pozisyonları ve işçi kadrolarına yapılacak atama tekliflerinde ise hak sahiplerinin bu fıkra uyarınca öğrenim durumları itibarıyla atanabilecekleri kadro unvanları dikkate alınarak Devlet Personel Başkanlığınca belirlenen aynı veya eşdeğer unvanlı pozisyon ve kadrolar esas alınır.
Kamu kurum ve kuruluşları bu madde kapsamında atama yapılması amacıyla ayırdıkları %2 oranındaki kadro ve pozisyonların unvan ve sayısını her yılın şubat ve ağustos aylarının son gününe kadar Devlet Personel Başkanlığına bildirirler.
Bu madde kapsamında başvuranlardan hak sahibi olanlar İçişleri Bakanlığınca tespit edilerek, liste hâlinde her yılın mart ve eylül aylarının son gününe kadar Devlet Personel Başkanlığına bildirilir. Bildirilenlerin atama teklifleri, kamu kurum ve kuruluşlarının söz konusu münhal kadro ve pozisyonlarına Devlet Personel Başkanlığınca kırk beş gün içinde yapılır. Kamu kurum ve kuruluşlarınca atama yapılabilecek kadro ve pozisyonların bildirilmemesi veya unvan bazında ihtiyacın karşılanamaması durumunda Devlet Personel Başkanlığınca kapsamdaki kamu kurum ve kuruluşlarının münhal kadro ve pozisyonlarına resen atama teklifi yapılır. Atama işlemlerinin, atama teklifinin kamu kurum ve kuruluşuna intikalinden itibaren otuz gün içinde yapılması zorunludur. Atama emri ilgili kamu kurum ve kuruluşu tarafından 7201 sayılı Tebligat Kanunu hükümlerine göre ilgililere tebliğ edilir. İlgililerin işe başlama sürelerine ve işe başlamama hâlinde yapılacak işlemlere ilişkin olarak 657 sayılı Kanunun 62 nci ve 63 üncü maddeleri hükümleri uygulanır. Atama onayı alınmasına rağmen görevine başlamayanlar ile başladıktan sonra herhangi bir sebeple görevden ayrılanlar bu madde kapsamında yeniden istihdam edilemezler. Kamu kurum ve kuruluşları atama ve göreve başlatma işlemlerinin sonucunu, işlemlerin tamamlanmasını takip eden on beş gün içinde Devlet Personel Başkanlığına bildirirler.
Bu maddenin uygulanmasında takip edilecek usul ve esaslar ile diğer hususlar; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Millî Savunma Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığının görüşleri alınmak suretiyle, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren dört ay içinde Devlet Personel Başkanlığı ile İçişleri Bakanlığınca müştereken hazırlanan ve Bakanlar Kurulunca yürürlüğe konulan yönetmelikle belirlenir.”
MADDE 88 – 8/1/2002 tarihli ve 4736 sayılı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Mal ve Hizmet Tarifeleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun 1 inci maddesine birinci ve dördüncü fıkralarından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkralar eklenmiş, aynı maddenin mevcut ikinci fıkrasında yer alan “malûl, yaşlı,” ibaresi yürürlükten kaldırılmış, üçüncü fıkrasında yer alan “ilgili hükümleri” ibaresi “ilgili diğer hükümleri” ve beşinci fıkrasında yer alan “üçüncü fıkrada” ibaresi “beşinci fıkrada” şeklinde değiştirilmiştir.
“24/2/1968 tarihli ve 1005 sayılı İstiklal Madalyası Verilmiş Bulunanlara Vatani Hizmet Tertibinden Şeref Aylığı Bağlanması Hakkındaki Kanun veya 28/5/1986 tarihli ve 3292 sayılı Vatani Hizmet Tertibi Aylıklarının Bağlanması Hakkında Kanun kapsamındaki hizmetleri sebebiyle vatani hizmet tertibinden aylık bağlananların; 8/6/1949 tarihli ve 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanununun 56 ncı maddesi ile mülga 45 inci ve 64 üncü maddelerine veya 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 47 nci maddesine, 3/11/1980 tarihli ve 2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanuna veya 2330 sayılı Kanun hükümleri uygulanarak aylık bağlanmasını gerektiren kanunlara göre vazife malulü sayılarak aylık bağlananların kendileri, eşleri, evli olmayan ve yirmi beş yaşını doldurmamış olan çocukları, anne ve babaları; yukarıda sayılan kanunlara göre harp veya vazife malulü sayılanlardan sınıf veya görev değiştirerek çalışmaya devam edenler ile vazife malulü sayılarak aylık bağlananlardan, 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesi kapsamında çalışmaya başlamaları nedeniyle ödenmekte olan aylıkları kesilenlerin kendileri ile eşleri, evli olmayan ve yirmi beş yaşını doldurmamış çocukları, anne ve babaları; yukarıda sayılan kanunlara göre harp veya vazife malulü sayılacak şekilde hayatını kaybedenlerin ya da aynı kapsamda aylık almaktayken hayatını kaybedenlerin eşleri, evli olmayan ve yirmi beş yaşını doldurmamış olan çocukları, anne ve babaları; engelliler için sağlık kurulu raporuyla %40 ve üzerinde engelli olduğunu belgeleyen Türk vatandaşlarının kendileri, ağır engellilerin kendileri ile birlikte birden fazla olmamak üzere birlikte yolculuk ettikleri refakatçileri, demiryolları ve denizyollarının şehiriçi ve şehirlerarası hatlarından, belediyelere, belediyeler tarafından kurulan şirketlere, birlik, müessese ve işletmelere veya belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketlere ait şehiriçi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanırlar.
Türk vatandaşı olan altmış beş yaş ve üzeri kişiler, demiryolları ve denizyollarının şehiriçi hatları ile belediyelere, belediyeler tarafından kurulan şirketlere, birlik, müessese ve işletmelere veya belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketlere ait şehiriçi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak, demiryolları ve denizyollarının şehirlerarası hatlarından ise %50 indirimli olarak yararlanırlar. Bu fıkrada belirtilen kurum ve kuruluşlar, belediyeler, belediyeler tarafından kurulan şirketler, birlikler, müessese ve işletmeler altmış ila altmış beş yaş arasında bulunan kişilerin toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz veya indirimli olarak yararlanmasını sağlayabilirler.”
“İlgili kurumlar, belediyeler ile belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketler, ücretsiz ve indirimli seyahat hakkının kullanılması ile ilgili olarak gerekli tedbirleri alırlar. Ücretsiz veya indirimli seyahat hakkının kullandırılmaması hâlinde bu haktan faydalandırılmayan her kişi için toplu taşıma aracının tarifesi üzerinden elli tam bilet bedeli tutarında idari para cezası mülki idare amiri tarafından uygulanır. Bu maddeye göre verilecek idari para cezaları tebliğinden itibaren bir ay içinde ödenir.
İkinci ve üçüncü fıkra hükümleri kapsamında hizmet verecek toplu taşıma araçları, toplu taşıma hizmetlerinin kapsamı ile bu hizmetlerden ücretsiz ve indirimli yararlanmaya ilişkin usul ve esaslar, Maliye, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme, İçişleri ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıklarının görüşleri alınmak suretiyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından çıkarılan yönetmelikle düzenlenir.
1005 sayılı Kanun ve 3292 sayılı Kanun kapsamında vatani hizmet tertibinden aylık bağlananlar ile 5434 sayılı Kanunun 56 ncı, mülga 45 inci ve 64 üncü maddelerine veya 5510 sayılı Kanunun 47 nci maddesine göre harp veya vazife malullüğü aylığı bağlananların ya da 2330 sayılı Kanuna veya 2330 sayılı Kanun hükümleri uygulanarak aylık bağlanmasını gerektiren kanunlara göre aylık bağlananların veya harp veya vazife malulü sayılanlardan sınıf veya görev değiştirerek çalışmaya devam eden kamu görevlileri ile harp veya vazife malullüğü aylığı almakta iken 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesi kapsamında çalışmaya başlamaları nedeniyle ödenmekte olan aylıkları kesilenlerin, bu fıkrada sayılan kanunlar veya maddeler gereğince dul ve yetim aylığı bağlananların ikametgâhlarında kullandıkları elektrik enerjisi ücreti %40'tan; belediyelerce tahakkuk ettirilecek su ücreti ise %50'den az indirim içermemek üzere belirlenecek tarife üzerinden alınır.”
MADDE 92 – 5434 sayılı Kanunun ek 77 nci maddesinin birinci fıkrasının birinci cümlesi ve (b) bendinin üçüncü cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, aynı bendin dördüncü cümlesi yürürlükten kaldırılmış, (c) bendinde yer alan “Sivil iştirakçiler ile” ibaresi “Sivil iştirakçilere uygulanacak azami derece ve kademe, öğrenim durumları ve hizmet sınıfları itibarıyla 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre yükselebilecekleri derece ve kademe;” şeklinde değiştirilmiş, aynı maddeye birinci fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiş ve mevcut üçüncü fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.
“Bu Kanunun 56 ncı maddesi ile mülga 45 inci ve 64 üncü maddelerine, 5510 sayılı Kanunun 47 nci maddesine ve 2330 sayılı Kanuna veya 2330 sayılı Kanun hükümleri uygulanarak aylık bağlanmasını gerektiren kanunlara göre harp veya vazife malullüğü aylığı üzerinden aylık bağlananların bu aylıkları, aşağıdaki esaslar dahilinde yükseltilir.”
“Astsubaylar ve uzman jandarmalarda yükselinebilecek azami derece ve kademe, 27/7/1967 tarihli ve 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanununda kendilerine ilişkin aylık gösterge tablosunda belirlenmiş olan en yüksek derece ve kademedir.”
“Bu madde kapsamında yapılacak olan intibak işlemlerinde, 1 Eylül tarihi esas alınır. 1 Eylül tarihi esas alınarak yapılacak olan intibak işlemlerinde, görevde iken yapılan son terfi işleminin üzerinden bir tam yıl geçmemiş olanlar hakkında izleyen yılın 1 Eylül tarihi itibarıyla intibak işlemi yapılır.”
MADDE 93 – 5434 sayılı Kanunun ek 79 uncu maddesinin birinci, dördüncü, altıncı ve onuncu fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddenin beşinci fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.
“Bu Kanunun 56 ncı maddesi ile mülga 45 inci ve 64 üncü maddeleri, 5510 sayılı Kanunun 47 nci maddesi, 2330 sayılı Kanun veya 2330 sayılı Kanun hükümleri uygulanarak aylık bağlanmasını gerektiren kanunlara göre harp veya vazife malullüğü aylığı üzerinden aylık bağlananlara, bu madde uyarınca ek ödeme verilir.”
“Birinci fıkrada belirtilen hükümlere göre aylık bağlanmasını gerektiren olaylar sebebiyle hayatını kaybedenlerin dul ve yetimleri, birinci derece malullere uygulanan gösterge üzerinden; aynı sebeplerle malullük aylığı almakta iken ölenlerin dul ve yetimleri ise malullerin hayatta iken maluliyet derecelerine göre yararlandıkları gösterge üzerinden ve sosyal güvenlik kanunlarına göre dul ve yetim aylığı aldıkları süre ile sınırlı olarak ek ödemeden yararlanır. Dul ve yetim sayısının bir kişiden fazla olması hâlinde, verilecek ek ödeme hak sahipleri arasında eşit olarak paylaştırılır.”
“Birinci fıkrada belirtilen hükümlere göre aylık bağlanmasını gerektiren olaylar sebebiyle hayatını kaybedenlerin, aynı sebeplerle malullük aylığı almakta olanların veya bunlardan ölenlerin çocuklarına her ay için; ilköğretimleri sırasında (1.250), ortaöğretimleri sırasında (1.875) ve yükseköğretimleri sırasında (2.500) gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarda eğitim ve öğretim yardımı yapılır. Bu yardımlar, yılda bir kez olmak üzere, bulunulan yılın Eylül ayında geçerli olan memur aylık katsayısına göre hesaplanarak 1 Eylül-31 Aralık tarihleri arasında ve öğrenim durumunu gösterir belge ile birlikte yapılacak talep tarihindeki öğrenim seviyesi esas alınmak suretiyle toptan ödenir. 8/2/2007 tarihli ve 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanununun 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (h) bendi kapsamında faaliyet gösteren özel eğitim okullarında eğitim alanlar da bu fıkranın durumlarına uygun hükümlerinden yararlanırlar.”
“Birinci fıkrada belirtilen haller kapsamında harp veya vazife malulü sayılanlardan sınıf veya görev değiştirerek çalışmaya devam eden kamu görevlileri ile ilgili mevzuatına göre aylık bağlanan malullerden, 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesi kapsamında çalışmaya başlamaları sebebiyle ödenmekte olan aylıkları kesilenler de yukarıdaki esaslar dahilinde ek ödeme ile eğitim öğretim yardımından yararlanırlar.”
MADDE 95 – 5434 sayılı Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.
“GEÇİCİ MADDE 225- Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce, bu Kanunun 56 ncı maddesi ile mülga 45 inci ve 64 üncü maddelerine, 5510 sayılı Kanunun 47 nci maddesine ve 3/11/1980 tarihli ve 2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanuna göre veya 2330 sayılı Kanun hükümleri uygulanarak aylık bağlanmasını gerektiren kanunlara göre harp malullüğü veya vazife malullüğü aylığı bağlanmış olanlar ile bunlardan aylık almakta iken ölenlerin veya anılan madde ve kanunlara göre aylık bağlanmasını gerektiren olaylar sebebiyle hayatını kaybedenlerin dul ve yetimleri; bu maddeyi düzenleyen Kanunla ana ve babalara aylık bağlanabilmesine ilişkin olarak bu Kanunun 72 nci maddesinin dördüncü fıkrasında yapılan değişikliklerin, bağlanmış olan aylıkların intibak suretiyle arttırılmasına ilişkin ek 77 nci maddesinde yapılan değişikliklerin, ek ödeme ve eğitim öğretim yardımı verilmesine ilişkin olarak ek 79 uncu maddesinde yapılan değişikliklerin durumlarına uygun hükümlerinden, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önceki döneme ilişkin olarak herhangi bir fark ödenmeksizin ilgili maddelerde belirlenmiş olan usul ve esaslar çerçevesinde yararlandırılırlar.
Ek 79 uncu madde kapsamında ek ödemenin beş katı tutarında yardım yapılmış olması hâlinde, bu ödemenin yapıldığı beşinci yılı takip eden ödeme dönemine kadar bir süre geçmedikçe bu maddeyi düzenleyen Kanunla ek 79 uncu maddenin dördüncü fıkrasında yapılan değişiklikten dolayı ödeme yapılmaz. Beş yıllık dönemin bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce dolmuş olması hâlinde geriye yönelik herhangi bir ödeme yapılmaz.
72 nci maddenin dördüncü fıkrasının birinci cümlesinde bu Kanunla yapılan değişiklik neticesinde, aylık bağlama şartları yeniden düzenlenen kişiler, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce bağlanmış olan aylıkları sebebiyle açtıkları davalardan feragat etmeleri hâlinde; kendilerine çıkarılmış olan borçların faize ilişkin kısmı terkin olunur, anaparaya ilişkin kısmı ise beş yıla kadar taksitlendirilir ve haklarındaki mevcut dava ve icra takiplerinden vazgeçilir. Aylık taksit tutarının kişinin gelirinin dörtte birini aşması hâlinde taksit süresi uzatılır. Ancak, adlarına borç çıkartılmış olanlardan bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten sonra vefat edenlerin vefat tarihi itibarıyla borçlarının kalan kısmı; önceden vefat edenlerin ise bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla borçlarının kalan kısmı tahsil edilmez ve haklarında bu amaçla dava veya icra takibi bulunması hâlinde bunlardan vazgeçilir.”
MADDE 96 – 5510 sayılı Kanunun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinin birinci ve ikinci cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“Harp malulleri ile 2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanuna veya 2330 sayılı Kanun hükümleri veya 8/6/1949 tarihli ve 5434 sayılı Kanunun 56 ncı maddesi uygulanarak aylık bağlanmasını gerektiren kanunlara göre vazife malullüğü aylığı bağlanmış malullerden, 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (a), (b) ve (c) bentleri kapsamında sigortalı olarak çalışmaya başlayanların aylıkları kesilmez.”
MADDE 97 – 5510 sayılı Kanunun 47 nci maddesinin beşinci fıkrasının ikinci cümlesi ile onbeşinci fıkrasının (a) ve (d) bentlerinin birinci cümleleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“Ancak, harp malulleri ile 2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanuna veya 2330 sayılı Kanun hükümleri uygulanarak aylık bağlanmasını gerektiren kanunlara göre veya 5434 sayılı Kanunun 56 ncı maddesine göre vazife malulü olduğuna karar verilenlerden, sınıf veya görev değiştirerek çalışmaya devam edenlere ise görevden ayrılmalarına ve başkaca bir müracaata gerek kalmaksızın sınıf veya görev değiştirerek çalışmaya başladıkları tarihi takip eden ay başından itibaren aylık bağlanır.”
“5 inci maddenin birinci fıkrasının (c) bendi hükmü saklı kalmak kaydıyla vazife malûllüğü aylığı bağlanmış olanlardan Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında çalışmaya başlayanların aylıkları, çalışmaya başladıkları tarihi takip eden ödeme dönemi başından itibaren kesilir ve bunlar hakkında uzun vadeli sigorta kolları uygulanır.”
“Harp malulleri ile 2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanuna veya 2330 sayılı Kanun hükümleri uygulanarak aylık bağlanmasını gerektiren kanunlara göre veya 5434 sayılı Kanunun 56 ncı maddesine göre vazife malulü olduğuna karar verilenlerden, sınıf veya görev değiştirerek 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında çalışmaya devam edenler hakkında uzun vadeli sigorta kollarının uygulanmasına devam edilir.”
Kanunun Tamamı İçin TIKLAYIN
Yayına veren: Editör - Özel Haber
Editör Haberleri 6,955 18.12.2019

Suriye Esat Askerlerimize saldırdı 7 Şehit 4 yaralımız varSiriye' idlip'teki gözlem noktasındakı Askerlerimize yönelik Esad Güçlerinin saldırısı sonucu 4 Askerimiz Şehit oldu,birisi ağır olmak üzere 9 askerimiz yaralandı milli savunma acıklaması:Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İdlib'de çıkan çatışmada dört askerimiz şehit düşerken, biri ağır dokuz askerimizin de yaralandığı belirtildi.
İlgili Haberler
Suriye'de Askerlerimize saldırı 4 şehit 9 Yaralımız var
Erdoğan: 30-35 civarında Suriyeli Asker Öldürüldü
Rusya'dan 4 Şehit Açıklaması: Bize Haber vermediler
4 Şehit Askerimizin Naaşları Hatay'a getirildi
4 Şehit sonrası Rusya ile ortak devriyeyi iptal ettik
Şehit Sayısı 5 oldu yaralı Askerimiz şehit oldu
Şehit Sayısı 6 oldu Sivil Personel Şehit oldu
Şehit Askerin Kimliği Belli Oldu(Afyonkarahisar)
Şehit Askerin Kimliği Belli Oldu(Osmaniye)
Bakan Geziyi bıraktı Komutanlarla Suriye Sınırına gitti
Şehit Askerin kimliği belli oldu(Sakarya)
Şehitlerin Kimliği belli oldu Gaziantep'e 2 şehit haberi
Meral Akşener Şehitler için Meclis'te gizli oturum yapmamız gerekir
Şehit Sayısı 7 oldu yaralı Asker Şehit oldu
Sivil Şehit Personelin Kimliği belli oldu
Bakan Akar:76 Suriye Askeri Öldürüldü
Doğu perinçek Şehitlere saygısızlık
Meral Akşener Gökkubbeyi Başlarına Yıkın
Yayına veren: EditörEditör Haberleri 5,484 03.02.2020

Ayakkabı Boyarken Şehit Haberini aldıŞehit Babası Ayakkabı Boyarken Şehit Oğlunun Haberini aldıEditör Haberleri 5,443 28.11.2019