Bakan Akar Sarıklı Amiral sorularına cevap vermiyor

Askeri üniforma üzerine sarık ve cübbe giyilmiş fotoğrafları ortaya çıkan eski Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı'nın hakkındaki soruşturma tamamlanmadan emekli edilmesi TBMM gündeminde Makam arabasıyla gittiği bir tarikat evinde, askeri üniforma, sarık ve cübbe ile fotoğrafları ortaya çıkan eski Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı hakkındaki soruşturmanın akıbeti Tbmm gündemine getirildi.CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar “Soruşturma tamamlanmadan tüm haklarıyla emekli olması hakkındaki görüşünüz nedir?” diye sordu.Bakan önergesinde, “Mehmet Sarı hakkında MSB Yüksek Disiplin Kurulu tarafından başlatılan soruşturmanın sonucu ne olmuştur? Soruşturma tamamlanmadan tüm haklarıyla emekli olması hakkındaki görüşünüz nedir? Mehmet Sarı ile ilgili soruşturmaya dahil edilen başka Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları var mıdır? TSK bünyesinde görevli olup, tarikatlarla bağlantılı bulunduğu düşünülen personelle ilgili yürütülen başka bir soruşturma var mıdır?” sorularını yöneltti.
Önceki haber
CHP Milletvekili Murat Bakan, YAŞ toplantısı öncesinde kamuoyunda 'sarıklı amiral' olarak tanınan ve geçen yıl YAŞ kararıyla emekliye sevk edilen Mehmet Sarı hakkında açılan soruşturmanın akıbetini Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a beşinci kez sordu.
Mehmet Sarı'nın, makam arabasıyla gittiği bir tarikat evinde, askeri üniforması üzerinde giydiği sarık ve cübbe ile çekilmiş fotoğrafları basına yansıyınca hakkında Millî Savunma Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu'nda soruşturma başlatılmış ve görevden alınmıştı.Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili “TSK'nın disipliniyle bağdaşmayacak fotoğraf veren askere olumlu bakmadık, bakmayız. Bunun münferit bir hadise olduğu açıktır. Söz konusu fotoğraf yayınlandığında TSK idari bir soruşturmayı başlatmıştır ve sonuca bağlamıştır.” ifadelerini kullanmıştı.Sarı, 2021 Ağustos'unda YAŞ kararları ile emekliye sevk edilmişti. Yürütülen soruşturmanın akıbeti ise hala bilinmiyor. Milli Savunma BakanıHulusi Akar'a dört kez yazılı soru önergesi vererek, geçen yıl YAŞ kararıyla emekli edilen Mehmet Sarı hakkında yürütülen soruşturmanın akıbetini soran CHP'li Murat Bakan, bugüne kadar hiçbir önergesine yanıt alamadı. Bakan, beşinci kez Hulusi Akar'ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi. Bakan, şunları söyledi:
BİR TÜRLÜ ÖĞRENEMEDİK
Bugün YAŞ toplanıyor. Bu yüzden ‘sarıklı amiral' konusunda kamuoyunun hafızasını tazelememiz gerektiğini düşündük. Mehmet Sarı geçen yıl YAŞ kararlarıyla emekli edilmişti. Ancak hakkındaki soruşturmanın akıbetini bir türlü öğrenemedik.Türk Silahlı Kuvvetleri Yüksek Disiplin Kurulları Yönetmeliği'nin 25. Maddesine göre: Silahlı Kuvvetlerden ayırma cezasını gerektiren durumun oluştuğunun disiplin amirleri tarafından tespit edilmesinden itibaren bir yıl ve her halde disiplin cezasını gerektiren fiil ve hallerin işlendiği tarihten itibaren beş yıl geçtikten sonra aynı sebeple yüksek disiplin kurulu tarafından ayırma cezası verilemez.
MEHMET SARI ÖDÜLLENDİRİLDİ
Anladığımız kadarıyla Mehmet Sarı hakkındaki disiplin soruşturması gündeme alınmadı ve zamanaşımına uğratıldı. YAŞ ile emekliye sevk edilen sarıklı amiralin, cezasız kalması sağlandı. Yani Mehmet Sarı ödüllendirildi. Bu ‘ödül,' tüm cemaat ve tarikatlar için bir zafer ve cesaret unsuru oldu.
KİMSENİN YANINA KALMAYACAK
Artık gözlerine sürme çekenler, odalarında zikir çekenler, mensubu oldukları tarikatlara göre takkelerini takıp ibadet edenler biliyor ki disiplin açısından başlarına hiçbir şey gelmeyecek, biliyor ki kayırılacaklar, gözetilecekler, korunacak ve ödüllendirilecekler. Mehmet Sarı'yı ödüllendirenler bilsin ki bu konu kimsenin yanına kalmayacak, biz gündemde tutmaya devam edecek ve çok yakında da gerekeni yapacağız. Türk Silahlı Kuvvetleri hukuka, Cumhuriyet ve devrimlerine bağlıdır, bağlı kalacaktır.sözcü
Henüz yorum yapılmamış
Yorum yapın
Şehitler








Gaziler








Çok Okunanlar




